به گزارش ایرنا، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار نیشابور روز دوشنبه در حاشیه این آیین و در تشریح برنامه های این رویداد ملی در این شهرستان به خبرنگار ایرنا گفت:نشست علمی و پژوهشی روز ملی عطار نیشابوری امروز دوشنبه با حضور عطارشناسان و محققان علم و ادب و عرفان در محل سالن عطار دانشگاه آزاداسلامی واحد نیشابور آغاز شد همچنین این نشست علمی و پژوهشی به آدرس: http://webconf.pnu.ac.ir/farhangi در فضای مجازی در اختیار علاقه مندان قرار دارد.
احمد شافعی افزود: همچنین امروز ساعت ۱۶ آرامگاه عطار نیشابوری با حضور مسوولان و مردم در باغ و آرامگاه مصفای شیخ فرید الدین عطار نیشابوری گلباران خواهد شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار نیشابور گفت: برگزاری مسابقه ادبی «تا سیمرغ» ویژه دانش آموزان متوسطه، حرکت قطار گردشگری از مشهد به نیشابور، برپایی نمایشگاه گروهی نقاشی «همزیستان سیاره ما» در فرهنگسرای سیمرغ، برپایی نمایشگاه گروهی نقاشی در نگارخانه «آتیه گذر فرهنگ و هنر»، برپایی نمایشگاه گروهی عکس انجمن سینمای جوان در نگارخانه کمال الملک اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور، برپایی رالی تور گردشگری با حضور بیش از ۵۰ خودرو سفری از سراسر ایران و کارگاه نقاشی، سفال و قلمزنی در محل باغ مصفای عطار از دیگر برنامه های در حال اجرا به مناسبت سالروز عطار نیشابوری است.
شافعی افزود:برنامه های روز ملی عطار نیشابوری روز شنبه با برگزاری جشنواره بر «بال سیمرغ» ویژه دختران در باغ و آرامگاه مصفای شیخ فرید الدین عطار نیشابوری و ساعت ۱۶ بعد از ظهر با برگزاری نشست علمی و ادبی «سین» با حضور استادان عطار شناس در سالن همایش دکتر سخایی دانشگاه نیشابور برگزارشد.
وی ادامه داد: دیروز یکشنبه نیز جشنواره «بر بال سیمرغ» ویژه پسران در باغ عطار نیشابوری و ساعت ۱۹ بعداز ظهر شب شعر و موسیقی «عین تا قاف» با حضور شاعران مطرح کشور، استان و نیشابور در تالار ادیب اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور برگزار شد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور نیز در خصوص شب شعر «عین تا قاف» گفت: نیشابور به عنوان ابرشهری تاریخی و پایتخت اسطورههای بهیادماندنی سرزمین کهن ایران در طول تاریخ است و در این میان شیخ فریدالدین عطار نیشابوری نیز از اوتاد روزگار خویش و همه ادوار تاریخ و فرهنگ ایران محسوب میشود از طرفی نیشابور در میان شهرهای ایران با داشتن سه روز ملی مایه مباهات و افتخار است.
علیرضا سیدآبادی افزود: «شاهمنصور خواجهاوف» از تاجیکستان، «محمود اکرامی» و «محمد سعید میرزایی» از تهران، «محمد نیک»، «یوسف بینا» و «ابوطالب مظفری» از مشهد، «خدا بخش صفادل، اکرم عدالتجو، محمد درودی، جعفر خوش بیان، مژگان عباسی و نرگس کرخی» نیز از نیشابور در این شب شعر اشعار خود را خواندند.
مسوول انجمن سینمای جوان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور نیز گفت: انجمن سینمای جوانان ایران دفتر نیشابور با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد بزرگداشت روز ملی عطار نمایشگاه «۳۰ عکس از ۳۰ عکاس» را برگزار کرد.
مسعود سلیمانی سپهر افزود: در این نمایشگاه ۳۰ اثر از ۳۰ عکاس با موضوعات مستند اجتماعی، فرهنگ، آداب و رسوم، طبیعت و معماری به صورت رنگی و سیاه – سفید در قطع ۴۰×۳۰ ویژه عموم علاقه مندان در نگارخانه کمال الملک واقع در خیابان شهیدجعفری (راه آهن) مجتمع فرهنگی و هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا شد.
وی اضافه کرد: نمایشگاه «۳۰ عکس از ۳۰ عکاس» از امروز دوشنبه ۲۵ فروردین تا یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ از ساعت ۱۷ تا ۱۹ بعد از ظهر ویژه عموم بر پاست .
فریدالدین محمد، عطار نیشابوری، فرزند ابراهیم از شاعران و نویسندگان سده ششم و هفتم هجری قمری است و تاریخ به دنیا آمدنش را از سال ۵۱۳ تا ۵۴۰ هجری قمری دانسته اند.
عطار در روستای “کدکن” نیشابور به دنیا آمد و در یورش مغولان به این شهر در فروردین ماه سال ۶۱۸ هجری قمری کشته شد.
«منطق الطیر، مصیبتنامه، الهینامه، اسرارنامه، مختارنامه (مجموعه رباعیات)، دیوان قصاید و غزلیات و تذکره الاولیا» از آثار این ادیب، شاعر و عارف ایرانی است.